NL | EN | DE     

home  |  info  |  inspiratie  |  webshop  |  nieuws  |  media  designers  | contact

 

 

over ons
werkwijze

links

over ons

Tijdens onze vele avontuurlijke reizen door zuidelijk Afrika werd de basis gelegd voor SOUTH. Op dit fascinerende continent met zijn grote tegenstellingen maar bovenal prachtige mensen, dieren & natuurschoon kwamen we in contact met creatieve & gedreven ontwerpers. Naast de originaliteit & kwaliteit van hun ontwerpen sprak het ons aan dat ze inspiratie halen uit de natuur, hightech vaak combineren met lowtech en de wil om bij te dragen aan werkgelegenheid & educatie van kwetsbare groepen en aardevriendelijk te werken.

Diverse unieke handgemaakte ontwerpen werden meegenomen naar huis. Op de ontwerpen kregen we veel positieve en verraste reacties. Afrika is veelal bekender van honger, oorlog & AIDS dan van de creativiteit, levenslust & immense schoonheid en heeft veel meer te bieden dan etnische kunst & houten giraffen. De pure, natuurlijke & stijlvolle ontwerpen uit SOUTH blijken zich NORTH goed thuis te voelen. Met de, door de natuur geïnspireerde, ontwerpen vervagen de grenzen tussen binnen & buiten.

Vanwege onze achtergrond als dierenartsen waren we zowel voor werk als privé frequent in Afrika te vinden. In onze gezelschapsdierenkliniek waren we continue bezig met het helpen van dieren en deze kwetsbare groep een stem te geven. Naast de medische zorg besteedden we veel aandacht aan het creëren van een uitnodigende omgeving waar mens & dier zich thuis voelden. Mirjam heeft op het gebied van interieur diverse cursussen gedaan bij Artemis Styling Academie in Amsterdam.

Door een combinatie van onze interesse in Afrika, interieur en de invloed daarvan op ons functioneren en de wil om duurzaam te ondernemen hebben we SOUTH opgericht. In de nabije toekomst willen we nog een stap toevoegen door een deel van de opbrengst te besteden aan de bescherming van het kwetsbare in het wild levende jachtluipaard in Afrika. Een mooiere wereld voor mens, dier & milieu!


Herman  & Mirjam

 
 

 ©2009 - SOUTH